sobota 15. prosince 2012

Vanoce na zahrade


Krasny treti adventni vikend vsem,
dnes prichazim s malou podivanou,co se u nas deje pred Vanoci venku na zahrade,terasce a zadveri.
Stromecek ceka,no vlastne nyni uz na terase,aby jsme si jej uzili i pohledem z obyvacku jeste krasne zeleny,mame to tak kazdy rok,proste me se libi i jen tak bez ozdob.Dal nas jednoduchy venec na vstupnich dverich z vetevek nastrikanych na bilo a napr.jeste bile buxusove stromky na dubovem stole,ktery snad nejak prezije zimu.










Na venec jsem letos povesila pouze andilky z pletiva a sisky,ktere jsem nastrikla a posypala fialkovymi glitry















Patinova hvezda pred vchodem krasne vynikne jen tak s vetevkou z jehlicnanu a kristalove srdenko doda svatecni atmosferu















Na cekajici stromek jsem si zatim povesila alespon par ozdubek,ktere jsem opet prestrikla a posypala leskem,protoze puvodni barva se me jiz nehodila




















Sisticky prelaknute zelenym lakem jsou zas neco jineho,miluji tu sytou zelenou barvu jedlicky



















Pouze zlomek naseho drivi pripraveneho do krbovych kaminek v obyvaku,mame jim oblozen cely dum














Prvni velke snezeni na nasi zahrade jsem vam musela vyfotit,je to bila krasa a se drevem misto omitky na baracku pekne ladi












Jiz zminene buxusove stromky,jak jednoducha a pritom krasne zimni dekorace na terasu






Pro dnesek vse,uzivejte zitra treti advent a zaroven stribrnou nedeli,treba jeste neco malo dokupte,ale zadny shon a zadny stres a nezapomente zapalit jiz treti svicku.Mejte se svatecne a priste ukazi co jsem vytvorila ve vanocni vymene a co jsem naopak dostala za darecky .
 
Katka

12 komentářů:

  1. Aaach, ten stromeček je překrásnýýý! A ta třpytivá šištička...a spouuusta dřeva do zásoby...nádherné, úplně cítím tu vůni polínek :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano Sandrus,stromek se nam letos opravdu povedl,je taaak husty,ze ani nestoji stabilne na zami a kvuli detem ho snad silonem budem muset jeste upevnit.Glitry,to je moje,vsak vis,moc se me libi kontrast lesku se starym a potinou,ale to tobe take a dreva mame snad na ctyri roky,mozna i vic,pritel se zblaznil,ale pry dobre drevo musi nekolik let vyschnout,tak asi jo.

    OdpovědětVymazat
  3. Kačenko,nádhera...šišky nemají chybu...ale nejvíc mě dostal věnec na dveřích,andílci na něm jsou úžasní...já stále ještě dotvořuji a pořád si říkám proč už neodpočívám,ale já to prostě neumím...naštěstí je to takové příjemné tvoření,spíš předělávání z ničeho na něco:-)))...jinak my už stromeček máme nastrojený...dělaly jsme jej dnes dopoledne...tak jak dotvořím dám fotečky:-)))...měj se strašně moc krásně a užívej si adventního víkendu v pohodě a klidu...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klari,dekuji moc,venec se me libi,ze je takovy rustikalni a andilci byli loni na stromecku.Ja take porad neco tvorim,ale samozrejme ne jako ty,ty jsi sikula a ja nikdy nebudu mit na siti trpelivost.My mame uz stromek za dvermi z obyvaku na terase a dnes odpo ho prenesem domu a asi vikend si ho uzijem zeleny,miluji tu vuni.Strasne moc se tesim na tvuj nazdobeny stromek v tvem urcite krasnem obyvacku.

      Vymazat
  4. Ach jeje, všetko tak krásne ako vždy u Teba :-) Ale ten nádherný dubový stôl by som aspoň niečím zakryla, bola by veľka škoda aby sa poškodil, je totiž náááádherný... Hlásia nám teraz odmäk a voda ho môže poškodiť. Krásny tretí adventný víkendík prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je,moc dekuji,to je tak mile od tebe.No on ten stul je pod velikym stitem strechou,jen jak trochu foukalo,tak je tam snih,jinak je kryty a stejne pujde asi na bilo s patinou,takze snad dobry,no uvidime,kdyz by terasa bez nej a tudiz dekoraci na nem byla trochu smutna.Preji take pohodovy adventni vikend a tesim se zas na navstevu.

      Vymazat
  5. Jů, ty budeš letos mít krásný stromeček.... a tak krásně zasněžená zahrada, už bych stavěla sněhuláka:-))) Jo, s dřívím má přítel pravdu, čím starší tím lepší:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano,snad bude nazdobeny stromecek podle mych predstav,snehulaka jsme nejak nestihli,ale urcite jeste neco nasnezi.

      Vymazat
  6. Káťo, to je potěcha oka! Máte to na zahrádce moc pěkný, vymazlený...já letos ten vnějšek moc neřeším, s klukama se tam teď v zimě kvůli Fífovi dostaneme jen sporadicky a když už, tak mu musím zatím pořád stát za prdelkou, nemůžu tam udělat vůbec nic...tak jen počítám, že bych zítra napíchala větývky do truhlíků na pergole (M. mi je dnes dovezl z lesa) a tím asi končím...snad příští rok více...Ty buxusový stromky jsou naprosto dokonalý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je Petulko dekuji.No uprime ted pod tou vrstvou snrhu toho moc videt na zahrade neni,to na jare a vlete budou hezci fotecky.Ja take s detma ted na zahradu moc nechodim,spis na kopec bobovat,kdyz pred domem v zme nefunguje piskoviste a ty bezne letni hry,tak se tam stejne neda nic delat,ale aranzuji vzdy,kdyz pucikove spinkaj.

      Vymazat
  7. Hezké fotky, Katko! Moc se mi líbí ten věnec a stromečky.
    Pohodové odpoledne přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji,venecek jsem umyslne ozdobila jen andelicky a pro barvu trpytive sisky.
      A stromecky se me libi jen takto v terakotovych kvetncich.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.