úterý 25. prosince 2012

Stedrovecerni tabule


Krasny Bozi hod vanocni vsem,
ja opravdu verim,ze jste prozili krasny Stedry den a hlavne Stedry vecer,ze vase chvile byly krasne a slavnostni a zaroven plne pohody no a nejaky ten pekny darecek urcite take byl,i kdyz se stale dokola opakuje,jak Vanoce maji byt predevsim o prozitcich,myslim,ze my zeny jsme proste zeny a trosicku marnivosti nam neuskodi,nebo neco pekneho do bytecku.
Dnes vam ukazi nasi stedrovecerni tabuli,ktera preci jen s dvojcaty byla trosicku na honem a me vysnene latkove ubrousky jsem si nejak nestihla koupit,ale nakonec ty papirove s krasnymi ruzemi byly taak romanticke.
















Tentokrate s nami byla babicka deti,neboli tchyne,ale bohuzel jsem nestihla prostrit ctvrty talir pro nahodneho pocestneho












I kdyz bylo jiz po ctvrtem adventu a svicen by mel jit trochu stranou,ja vzdy zapalim vsechny svicky

















Myslim,ze nas obyvak spojen s jidelnou vypadal opravdu slavnostne,ve skutecnosti snad jeste vice













Cerstvou vanocni vazbu z ruzi jsem si specialne objednala na Stedrovecerni stul



Uz ted mam plany ze nafotim ty pro mne nejkrasnejsi darky,i kdyz si vazim vsech,jen musite malinko poseckat,u nas chodi Jezisek i na Stepana a Bozi hod,tak nejak mezi svatky se muzete tesit na male zasmirovani a i ja se tesim na vase prispevky.
Uzivejte dal svatku a zitra stepanskou husu,pokud bude a hlavne vseho s mirou,hi,hi.

                                                            Katka

18 komentářů:

  1. Kačenko krásná štědrovečerní alavnostní atmosféra:-)A přeji krásný poslední aváteční den!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso dekuji,opravdu jsem si i sama rikala,ze je to u nas slavnostni.Take preji krasneho Stepana.

      Vymazat
  2. Kačenko,přeji ti krásné sváteční ráno,štědrovečerní tabuli jsi měla kouzelnou...my taky nechali adventní věnec na stole:-)...měj se mocinky krásně a určitě jsi měla bohatého Ježíška viď?...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarkopreji take krasny druhy vanocni svatek,ja se moc tesim take na tve fotecky treba prostreni a darku,u tebe bylo urcite vse stylove.

      Vymazat
  3. Ahoj Katko, z fotek úplně cítím tu vaši slavnostní pohodičku. Margita

    OdpovědětVymazat
  4. Katka, uži si ešte s rodinkou krásne sviatočné dni.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Katko nádherně prostřený stůl.Jak ráda jsem chodím pro inspiraci a nebo se jen tak pokochat.Hezký den.Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verko,dekuji a pritom to nakonec byla docela rychlovka.Jsem opravdu moc rada,ze ke me chcodis se kochat.Preji krasny druhy svatek.

      Vymazat
  6. Kačenko, přeji ti krásného Štěpána! Adventní věneček na Štědrý den také vždy zapalujeme se všemi čtyřmi svíčkami...je to nádherné! Papírové ubrousky /nejsou-li látkové) s růžičkami bych osobně vyměnila za čistě bílé, nebo jen s velmi jemným stříbrným vánočním dekorem...přeci jen trošku víc lnu ke Skandinávii, než Shabby, ale romantika to je jako trám! ;-) Těším se už moc na dárečky, které nám ukážeš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandri,tobe take krasny druhy svatek vanocni.Ja ted stale palim svicku s vanocni vuni od VC.A ano,s ubrouskami mas pravdu,jen si predstav,ja nejak v tom predvanocnim case uplne na ubrousky zapomela,myslim nejen na latkove,ale i na papirove a tyto by byly hezci k jednobarevnemu porcelanu,ale nakonec jsem byla rada,ze jsem nasla alespon s ruzemi.

      Vymazat
  7. Kačí, nádherně prostřený stůl ;-). Jen jsem se chtěla zeptat, dvojčata baští někde jinde? že jsou prostřená jen tři místa? Já mám tabuli taky nafocenou, ale fotky jsou ještě ve foťáku, tak jak bude volněji, tak to musím probrat a taky se pochlubit. Ta květinová vazba je nádherná! A celý obývák s jídelnou vypadá moc pěkně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti,dekuji,uplne presne to neni co jsem chtela,ale uz byl velky hlad.Jo a s dvojcatama to je jednoduche,vetsinou vyspavaji tri hodky od dopoledne,takze pak obidek meli pozdeji,tudiz na veceri pro ne bylo brzy a na zidlich by stejne sami bez ksir nevydrzeli,kdyz vidi nekoho jist,tak se sapou hned k nemu,takze Eli papala s babi a Maty s tatinkem,ale jinak papaji v zidlickach,na tom ja dost baziruji.Dekuji za pochvalu vazby a obyvacku.

      Vymazat
    2. jo ták, prťata to měla i s "krmiči", to mají teda parádní full-servis:-). Mě to jen zarazilo, že pro ně nebylo vidět prostření a zrovna nedávno mě překvapil názor jedné paní, že načančaný a pěkně upravený stůl s malými dětmi je jen "hogofogo" póza, že ty děti mají dostat plastový kelímek a talířek, aby to nerozbily..., s kterýmžto přístupem nesouhlasím a přijde mi přímo děsný, obzvlášt v situacích jako jsou třeba ty vánoce...podotýkám, že děti téhle paní měli skoro 6 a 8let, takže žádná prťata...Přišlo mi to vzhledem k "nácviku" nějaký kultury stolování až hororově smutný...

      Vymazat
    3. Káťo, ještě k tomu stolování, u nás už i Fífa jí z porcelánových talířů...jen snídani má na plalstovým, tu má tendenci poté, co skončí s jídlem, házet dolů ze stolu Bublině a někdy s kousky chleba letí i ten talířek:-). Jinak obědy už má normálně z dětského porcelánu (máme talíře ještě po mě, když jsem byla malá a pak mají kluci pár nových talířků s obrázky z karlovarskýho porcelánu). A asi jak vidí Lukáška, že se k tomu chová "slušně", tak s tím nemá problém ani on a jí celkem pěkně...řekla bych, že začal podstatně dřív jak Lukáš, asi právě tím příkladem staršího bráchy:-)

      Vymazat
  8. Kačenko, všetko je opäť veľký krásne a štýlové... teším sa, až sa pochváliš darčekmi :) Určite si veľmi poslúchala, tak sa opäť budem mať čím kochať :) Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misko,na pripsevku s darkami se uz pracuje,myslim,ze jsem zas az tak moc neposlouchala,ale to Jeziskovi nebranilo v krasnem obdarovani.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.