pondělí 12. listopadu 2012

Kapka Vanoc v loznici



Krasny zacatek pracovniho tydne preji vsem,
dnes venku opet nic noveho,ani velka zima ani zadne teplo,vcelku zatazeno,ale na dest ci snih to nevypada,tak chvala bohu za to,ze muzu s klidem chodit s detma na prochazku.Vikend byl fajn,v sobotu temer celou hlidal tatinek,byl na navsteve,venku a pak s detma na cajicku v kavarne s detskym koutkem a v nedeli rodinna oslava,takze pro dvojcatka prijemna zmena na zabaveni.
Dnes vam priblizim opet o neco vic nasi loznici,na tu jsem celkem pysna,je to takove me romantictejsi misto a byla to prvni zarizena mistnost v novem dome a ja si pripadala pred rokem taaak stastna,kdyz jsme ji nastehovali a ja si do vytrenych skrini davala lozni pradlo a do posteli povlekala nove matrace a davala na stolky nove doplnky.Loznice je komplet po prababicce,ale byla hneda a my ji dali namorit,vycistit a jen tak zlehka natrit a napatinovat.Doufam,ze se bude libit.A nesmi chybet kapanek vanocni atmosky.









Ma asi nejvdecnejsi dekorace,hodne svicek na krasnem lesklem tacu a jen tak polozene pastelove ozdoby



S posteli to nebylo jen tak,drive asi byli jeste mensi lide a to nejsme zadni velikani,tak sup,postel se musela dat na delku nastavit.











Jsem nadsena ze zdobneho velkeho cela postele,vytvari celkovou utulnost a lampicky jak jinak Ikea,ale jako vse naplanovane,tudiz bez kabelu.



Muj jasny pozadavek,mit francouzske okno v loznici s vyhledem na zahradu a vyvysene bylinkove kvetouci zahony.







K loznici nepatri jen nocni stolky a skrine,ale i prekrasna toaletka se skrinkama a kulaty stolek a dve zidle,jo drive to proste umeli







Velky parapet sloui i jako policka a za kvetinovym zinkovym vencem muzete videt naskladana polena do krbu a cihlovou vysokou zed,prostor za barakem je dostacujici na pruchod ci prujezd nasim siiirokym kocarkem








Ozdoby jsem si koupila v sobotu ve svem oblibenem kramku,moc se me libi staroruzova barvicka




No a nakonec nesmi chybet lapace od Misi,jsou tri vedle sebe na jinak prazdne postranni zdi a pak mam jeste jeden na skrini


Doufam,ze jste se alespon trosku pokochali a ze i vy mate loznici jako oazu klidu a takovou,jakou jste si vzdy predstavovali.
Vcera jsem neco malo tvorila a jeste budu dnes,tak priste vam neco ukazi a samozrejme nyni uz to asi bude vzdy s alespon troskou vanocniho ladeni,protoze i v nasich kramcich ve meste se to uz hemzi vyzdobou a dokonce u nas na zamku bude tento vikend krasna vanocni prodejni vystava,tak se moooc tesim a urcite pak nafotim,bez ceho jsem nasi zameckou oranzerii nemohla opustit.
Preji krasne pondeli a pa pa zase za par dni,tesim se ne komentiky
                                                Katka

28 komentářů:

  1. Ahoj Katka, máš to tam krásne hniezdočko :)Moji rodičia si tiež dali zreparovať starší nábytok po babke do spálne, má to proste svoje čaro. Škoda , že si odfotila len kúsok výhľadu do záhrady, musí to byť ráno krásne prebúdzanie :)Ale hádam nabudúce :) Pekný dník a krásne snívanie vo vysnívanej spálničke. papa Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko,krasne jsi to nazvala hnizdeckem.Ja vubec nevim,jakou loznici by jsem mela,nebyt babicky.Vyhled ted je konci podzimu neni zas tak uzasny,tak spise nafotim zasnezeny nebo na jare.A hlavne,vetsinou mame v noci zadelane venkovni roletky,takze vyhled je spise do tmy.Dekuji a preji dobrou noc nebo krasne ranko.

      Vymazat
  2. Kačko, je to krásná ložnička a svícínky jsou moc hezké, já zatím nemám žádný takový, ale snad časem si pořídím! s výzdobou jsem vcelku pozadu, nějak nezvládám,tak mě to tak trochu znervozňuje, že už všichni máte vánoční výzdoby, já jen tu hvězdu.
    Papa ,měj se Romča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romco,jsem rada,ze se ti u nas spinkani libi.Na svicny jsem ujeta a kdyz jsou v akci,koupila jsem hned tri.Vyzdoba byla jen takova rychlovka,pred adventem bude samozrejme vetsi,takze mas jeste chvilku cas.Ty se taky mej pekne.

      Vymazat
  3. Kačenko tovjí staronovou ložnici miluj ♥ e bílá a jako ze snů!!!Ty stolečky,čelo postele-prostě pohádka!!!Moc se mi líbí aranžmá na táce-svíčky v krásných svícnech a vánoční ozdůbly-vybrala jsi krásno barvičku!!!!Přeji hezký den,už se těším na příště:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso,myslim,ze ve skutecnosti je loznicka jeste romantictejsi.Mozna,ze ty by jsi ji udelala vice barevnejsi,ale me to takhle alespon nic nerusi.Pak jen staci tukanek ruzove a krasne to vynikne.Priste bude zas nejake piditvoreni a ukazka meho nakupu z BR.Dobrou

      Vymazat
  4. Kačko, krásný, s duší!!Obdivuji!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji,mela jsem stesti,ze me pritel podporil a vse nastehoval,dal namorit,zaridil,zas vystehoval.Loznice cekala temer rok ve skladu na vyuziti.

      Vymazat
  5. Katka, máš úplnú pravdu niekedy to vedeli. Spálňa je krásna. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja by jsem rekla Andrejka,ze to temer vzdy ti nasi predkove umeli krasne vyrobit.Dekuji za pochvalu.

      Vymazat
  6. Káťo, moc krásně zabydleno ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji a takto to vypadalo temer prvni den pri nastehovani,vse jsme meli pripraveno.

      Vymazat
  7. Katka je to krásna romantická spálňa s množstvom sviečok a krásneho nábytku. Úprava na patinovú bielu je úžasná. Ľuba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc za pochvalu Luba.Svicky jsou ma vasen a tak nikde nesmi chybet.Bila barva byla jasna volba,ale nadiktovali jsme si jen jemny jeden nater.

      Vymazat
  8. Katko, ložnici máš opravdu parádní! Krásná památka po babičce, ne jako pomník, skvěle funkční! A vánoční ladění jí moc sluší. Připomněla si mi, že první Vánoce naší Terky byly taky do růžové :o)
    Pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen,ano,je to takova damska loznice,pritom se moc libi i priteli.Myslim,podle tchyne je dokonce az po prababicce.Tim,ze je bila ji vanoce opravdu slusi.Je fajn obcas menit tonovani svatku.Krasne ranko preji.

      Vymazat
  9. Ahoj Katko, máš to tu vše tak krásně vymazlené a dýchá tu domácí atmosféra. :-) Jsem u Tebe prvně, ale jistě sem budu pravidelně nakukovat. Pěkný večer. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za pochvalu,taky se u nas citim utulne.Tesim se na tve dalsi navstevy a komentiky.Preji krasne ranko.

      Vymazat
  10. Katko opravdu krásná ložnice!Kochám se kochám...Krásný večer:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verko,jsem rada,ze se ti tak libi a ze se kochas,kvuli tomu jsem zalozila tento blog,ze predam pohodu i nekomu jinemu.Pekny den.

      Vymazat
  11. Kačenko,máš ložnici opravdu moc kráááásnou...na lampičky jsem se dívala teď v neděli,ale nakonec zůstali v Ikei...ale co mě nejvíce potěšilo je fotka se svícny a baňkami...už se těším na další fotečky...Měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko,pochvala od tebe me tesi,lampicky jsou moc vdecne,mame je hned v nekolika mistnostech a jsou i casto v severskych domech.Dalsi fotky budou neco z maleho tvorenicka a asi vas necham nahlednout vice do sve kuchynky.

      Vymazat
  12. Milá Katko, displej svíček je prostě přenádherný, i já miluji Vánoce do růžova. Stačí už pak jen pár bílých a stříbrných doplňků, zelená větvička a je to prostě jako ve snu! Já Vánoce začínám vytahovat až s první adventní nedělí, nebo pár dnů před ní, teď mám ještě podzimní náladu, ale moc jsem se pokochala nádhernými svícny a vlastně celou atmosférou tvé čisťounké a vzdušné ložnice! Líbí se mi naprosto vše- kovový věnec, ložní prádlo a samozřejmě samotný nábytek. Děkuji za milou chvilku u tebe! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sandri,ja jsem proste propadla cirym a stribrnym patinovanym svicnum.A mas pravdu,bila je strasne vdecna barva,s ni vypada vse tak ciste a nadherne a da vyniknout i kapce barevnych dekoraci.Jsem moc rada,ze si se u me pokochala,ja se na Vanoce taaak tesim a vim,jak ten mesic utece,tak uz se navnaduji trosku nyni,tento tyden je u nas i Vanocni vystava a poradame druhy rocnik predvanocniho bazarku.Takze u nas neni duvod nemyslet vanocne,dekuji moc za mily komentar.

      Vymazat
  13. Katko, pokochala jsem se ne trochu, ale mooooc. Nádhera a úplně závidím takovou velkou ložnici, my ji máme pidi-pidi-prťavou, nějak na ni nezbylo místo, takže se musela udělat v nejmenším kamrlíčku v domečku, tak do ní skoro nic nevleze...Ta vaše je úplně pohádková!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti,jsem opravdu rada,ze jsi se u me trosku treba zasnila.Neboj,my v minulem baraku meli take mensi loznici a proto jeden z hlavnich podminek byla urcite vetsi,no spise prostorna loznice,tak treba nejak loznicku v budoucnu poresite,moc ti to preji,dekuji.

      Vymazat
  14. Kati, je to spálňa v ktorej sa musí krásne snívať. Je taká krááááááááásna a všetky doplnky a krásny výhľad ..... ako z katalógu.
    A máš pravdu, ľudia kedysi asi boli nižšieho vzrastu, lebo aj naša spálňa na chalupe má krátke postele a mi (:-blbci-:) sme na to prišli až po skrátení matracov. Manžel sa teraz na posteli nemôže ani natiahnúť, lebo by vyrazil predné čelo.
    Ďakujem za účasť v giveaway a držím palce pri žrebovaní.
    Pá Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,ano,je to ma snova loznicka.Moc jsi me potesila tim,ze je jak z katalogu.Musela jsem se uprime zasmat nad vasi zkracenou matraci,protoze v tomto pripade jsem misto pritele byla ja ta prozirava,on uz temer objednal mensi matrace na zakazku a ja ho donutila misto teho dat zvetsit truhlarovi postele.Take me bylo jasne,ze by jsme nohama ai prorazili celo.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.