čtvrtek 21. března 2013

Teseni na leto



Ano,na jaro se po vlekle zime tesim a moc,ale na co jeste mozna vice,
je zacatek leta,kdy je jiz krasne teplo,ale jeste vlahe noci,nikoliv parne.Proto jsem zavzpominala a to na to lonske a prinasim Vam z nej a naseho koutu zahrady nejake fotecky.Nejvice me na nich stale uchvacuje ta barva zelene,takovy hutna a syta,tak na to se nejvice tesim,az vse bude krasne zelene a zarostle.V kombinaci s puvodnim,pouze opravenym zahradnim domkem ,kde jsme nechali vyniknout stare zdi z opuky,je to krasa.

























































20 komentářů:

  1. Moc pěkné fotky!Líbí se mi domeček,zelená...ale hlavně ta zed-plot.To je něco úžasného.Kdyby býval stavební úřad povolil určitě bych podobnou chtěla.Jenže u nás na stavebním vymysleli tak akorát nesmyslná nařízení...jako všechny střechy červené,všechny ploty zelené...baráky pastelové...
    Krásný den!Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc Verusko a to fotky vznikly opravdu jen v rychlovce.Zed je puvodni,pouze opravena tak,aby byla bezpecna a v poradku a plot mame takovy po vsech trech strannach pozemku a je take z puvodnich cihel,musim rict,ze klobouk dolu delnikum,kteri tolik cihel cistili a plot staveli.Je to strasne soumerna a precizni prace a postupovalo to pomalu,ale vysledek stoji za to,vypada i pekne za barakem,kdyz koukame z okynek ven.No nam taky urad,ale zas pamatkovy daval limity,ale my jsme za ne nakonec byly radi,ze jsme zachovali krasne stare veci,ale ty vase ploty a fasady fakt nechapu.Tedy vase urady.

      Vymazat
  2. Kačenko,tak to je nádhera...zahrada i domeček je úžasný...taky se těším na léto...už aby bylo :-)...dnes je opět pochmurno a fouká studený vítr a to včera bylo táááááááák krásně...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko,moc dekuji..je to muj oblibeny kout,miluji puvodni stavby a domek vcetne restaurovanych dveri a okna je vskutku puvodni a to jsi jeste nevidela ty vnitni klenby.Zahradu se snazime mit prirodni,jen tenhle roh ma tak trochu upravenejsi travicku kvuli detem na hrani.Tesim se na leto,jak budu pestovat zas zeleninu a jahudky a deti me je tam budou chodit ujidat.U nas dnes taky nic moc,takove kapku vlezlo a zatazeno,ale zas takova zima uz nastesti neni

      Vymazat
  3. Hmm, tak na léto se těším taky:-)))
    Pěkně zelené fotky!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Ale prozatim nam bude stacit klasicke jaro a ne to pocasicko jako dnes.Dekuji za pochvalu fotecek Ajko.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, Katko!
    Taky se nemůžu dočkat...
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji Helen,priroda je nejkrasnejsi material na foceni a pak samozrejme i deticky.
      Kdyz ted rano koukam ven,myslim,ze jara si moc neuzijem,tak se uz tesim radeji na leto.
      Preji krasny patek a zaroven nadchazejici vikend.

      Vymazat
  6. Katuška, tak presne toto je podľa môjho gusta vonku. Nádhera. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejka,tak to jsem strasne moc rada,ze se ti i u nas na zahrade libi,vsak to byl hlavni duvod,proc jsme pozemek koupily,kvuli jeho stari krasnym starym budovam.Dekuji.

      Vymazat
  7. K týmto fotkám naozaj netreba veľa slov, srdce mi plesá. To je taká krása, milujem tie staré tehlové steny, už tam chýba iba levanduľa a cítila by som sa ako v Provence. Na teplé počasie sa teším aj ja, až budú penízky, tam by sme chceli začať stavať letné posedeníčko (altánok) s pieckou a grilom. Mám vysnívané tiež tehlové steny s trámovými stĺpmi, dúfam, že to tento rok vyjde. ... Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je Ranatko,to je tak mile,jak jsi to napsala.Jsem rada,ze se ti nase zahrada tak libi.Neboj,levandule je tam take,hned na prvni fotecce ve vyvysenem cihlovem zahonu,jen fotecka je kapku zastrena a tusim levandulka nebyla jeste uplne vykvetla,ale dalsi zahon mame pod okny podel cele steny domu.Pec a gril mame na druhe strane domu na terase,takze urcite take nafotim,az si tam nanosim vsechny sve dekoracky po zime.Urcite ti posezeni vyjde a ja se moc tesim,jak krasne,utulne a stylove bude,tak jako je to vzdy u tebe.

      Vymazat
  8. Jéé ty už takhle předbíháš jo :-)Mě by tedy zatím stačilo jaro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemuzu si pomoct,miluji jih a tudiz vetsi teplo nez je na jare a mimochodem,jaro je vetsinou kratke a kapku chladne a to me az zas tak netesi,proste miluji ty dlouhe teple dny a vlahe prijemne vecery na terase s rodinou a kamarady pri posezeni,treba u peky.Ale jasne,ze lepsi jaro nez dlouha zima.

      Vymazat
  9. Ach, já už se taky moc těším a moc se mi líbí zahrady v anglickém stylu, kéž bych tu svou už měla :-))) Musí u Vás být moooc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by se netesil,jen nesmi byt moc velka parna i v noci.Moc ti alespon malou zahradku preji a az se ji dockas,tak se tesim,jak bude stylove romanticka plna lucnich kvetin.Dekuji,doufam,ze to nezni kapku namyslene,ale je u nas opravdu nadherne,tedy pro mne urcite.

      Vymazat
  10. Máte nádhernou zahradu, Katko! Ty cihlové zdi jsou úchvatné, dýchá z nich ta správná atmosféra. Máte to doma kouzelné...dochází mi slova :-) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko,dekuji za pochvalu.Me se taky cihlove steny libi,akor kdyz cihly jsou stare.A dost stare.Ano,jsem u nas opravdu stastna,citim se tu jak v malem raji.

      Vymazat
  11. Kačko.. to ja taková nááádhera, máme podobnou představu o našem domečku, jsem uchvácená to krásou, jsem vaše velká fanynka..:-)
    Přeji krásný a hřejivý víkend..
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kattko,ano,je to nadhera a to uz jsem si na ten krasny pohled trochu zvykla.Tesi me,ze se ti u nas tak tuze libi a snad je to pro poteseni i Vas vsech,mych vernych i novych ctenarek.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.