úterý 26. února 2013

Romanticke jaro


Dnes me proste a jednoduse pocasi,tedy hlavne slunicko do slova a do pismene vytahlo ven nafotit vam naznak zacinajiciho jara a jak jinak nez romanticky s posezenim na zahrade treba u dobreho kvalitniho cajicka a neceho podomacku upeceneho a k tomu spousty kyticek a uzasne pocteni atd..no vsak me uz trochu znate.
Musim se priznat,ze nakonec me rucky na fotacku trochu mrznuly,ale fotky za to docela stoji,myslim tou jarni atmosferkou.














Provance stolek u nas sidli pod starym stromem u hajku na zahrade celorocne













Schvalne zda uhodnete,ktere kyti jsou prave a ktere ne, na tehle fotecce je to tezke











Zvlastnim druhum karafiatkum jemne ruzove barvicky jsem nemohla odolat,ty jsou zive












Vsechny ruzicky krasnych lilla a pudrovych barvicek plus bile jsou penove,ale jsou prekrasne













Ruzovy sypany caj ma klasickou silnou chut a v sade s konvickou je to odpovidajici servis












Detail mych novych ulovku povlaku na polstare do loznice,opet nove za par kacek s nadhernou ruzovou vysivkou












Levandule se me hodi vzdy a vsude a nejlepsi je,ze susenou ji muzete mit na zahrade stale












V magazinu jsem nasla odpovidajici obrazek,ktery ladi barvickou a nesmi chybet stylove sklenky ci novy fialovy svicen












No reknete,neni to krasna a nahodna souhra fialkovych barvicek ruzicek??










Doufam,ze vas fotecky naladily na jaro a ze slunecnych dnu bez mraziveho vetriku bude jen pribyvat a ja budu moci cim dal tim vice fotit venku na nasi zahrade.

                                                          Katka

33 komentářů:

  1. Káti úžasné fotky, zahradní sezení je nádherné, podobné našemu, není nad starý kovový nábytek.
    U nás by se toho moc jarního nenafotilo, pač máme hromady sněhu....
    Pa pa Zuzka morkusovic


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi,dekuji mnohokrate,sezeni je sice masivni a asi i kvalitni,ale neni stare,i kdyz by jsem ho s patinkou klidne brala.No jo,vy jste asi trosicku vice,u nas je velika obleva.Mej se krasne.

      Vymazat
  2. Kačenko,to je nááááááááádhera...opravdu,ty to máš vždy tak krásně naaranžováno,že bych si ten čaj dala hned s tebou:-)...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klary,ty jsi milaaaaa,vsak ty sve foceni take krasne aranzujes a na caj muzes prijet kdykoliv a to myslim vazne.

      Vymazat
  3. Zamilovala jsem se do vašeho stolku a židlí :-) K pískovišti a haldě suti po stavbě by sice moc neladili, ale láska je láska :-)
    Fotky jsou krásné a optimisticky vzývající jaro :-) Opravdu to za ty zmrzlé ruce stálo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baro,vitam te u me na blogu,stolek se zidlema jsem si jiz drive,jeste nez jsme meli baracek,objednala z Provance kolekce z Tchibbo.A neboj,my jeste pred rokem,ani ne,meli venku staveniste a piskoviste mame take.Dekuji moc za pochvalu a tesim se na priste.

      Vymazat
  4. Nuž Kati vonia o už až letne, už aby to tu bolo. Krásny biely stolík a stoličky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,mas pravdu Andrejka,nejlepsi je posezeni,kdyz je jiz opravdu teploucko.Zahradni sada sice nebyla nejlevnejsi,ale byla z Tchibbo,takze dostupna vsem.

      Vymazat
  5. Moc děkuji za odpověď ohledně koupi krásných knížek. Hned se podívám na obchůdky, které jste psala. Asi také budu muset čekat na nějaké "darovací " období, asi to nebude možné hned. Jinak mne udivil začátek Vašeho dnešního příspěvku o sluníčku ?! U nás je zima - vítr - zataženo - smutno.... tak aspoň tyhle krásné fotečky mne povzbudily. Díky mějte se hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko,vubec neni zac,zrovinka me dnes prisel informacni email o novinkach podobnych knih,takze rada poradim.Mivaji i ruzne slevy.Jinak dnes,tedy vcera u nas opravdu slunicko od rana pralo-ale je fakt,ze pozdeji odpo pribylo oblacnosti.Tak jsem to jeste trochu odchytnula.Ja dekuji za mily komentik a tesim se na vasi dalsi navstevu.

      Vymazat
  6. Krásné fotky!Nádherné sezení.Kéž by to jaro už přišlo a ohřáli bychom se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verko dekuji,jsem rada,ze se prispevek libi.Holt musime brat v potaz posloupnost rocniho obdobi.

      Vymazat
  7. Kaťo, tvůj dnešní příspěvek mě naprosto uchvátil. Ač mám sníh moc ráda, dnes jsi mě naladila naprosto jarně. Na předzahrádce mi už vyrážejí krokusy, začínají kvést sněženky ... prostě paráda.
    Krásný večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je,Verko a me zas uchvatil tvuj mily komentik.Ja mam snih take rada,akor kdyz se krasne trpyti.Nam take uz kvetou snezenky a je to moc krasne.Preji pohodovy den.

      Vymazat
  8. Hezký večer Katko, fotky jsou opravdu nádherné!! Vypadá to, že jste si doma objednali jaro dřív, taky se moc těším na jarní sluníčko :-))
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krasne rano Marti,strasne moc ti dekuji.No vcera to opravdu jarne vypadalo,hlavne doma v teple,kde bylo videt slunicko a nebyl citit ten mrazivy vitr.

      Vymazat
  9. Já se jdu přidat k ostatním chvalozpěvům, protože dnešní fotky jsou naprosto úžasné! Ten stoleček se židlemi je tak krásný, já bych si jej klidně postavila i do pokoje (protože zahradu nevlastním) :-) Mám strašně moc ráda fotky, kde je spousta detailů, takové pak můžu prohlížet stále dokola a vždy objevím něco nového :-) A jsem ráda, že někdo používá i umělé květy - já je mám moc ráda, když jsou pěkně udělané a vypadají jako živé, tak myslím, že udělají stejnou parádu jako ty opravdové. Děkuji za rozzáření dnešního dne:-) Simona.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko,moc ti dekuji za krasna slova chvaly.Mimochodem,tvuj bytecek a aranzovani je vskutku uchvatne a ja jsem moc rada,ze Miska SK pisla odkaz na tvuj blog.Pro mne je tve aranzovani dukazem,ze kdyz je laska,tak vsechno jde.Ja jsem umelym,ci spise penovym ci latkovym kvetum prisla na chut celkem nedavno.Uz se tesim na tvuj dalsi prispevek.

      Vymazat
  10. Katka, dnešné fotky neskutočne lákajú na posedenie vonku, len tá teplota už nie je taká lákavá :) Dúfam, že si moc nepremrzla, ale urobila si nám veľkú radosť. Priznám sa, myslela som, že všetky kvetiny okrem hyacintu budú umelé a vidím, že ružové dokonca nie sú ani ružičky :)) Ty si ma dostala :) Máš to aj na záhrade moc krásne, dúfam, že sa mi podarí aj u nás na chalupe urobiť nejaké posedenie. Už aby bola tá jar, u nás sa tiež dnes ukázalo slniečko aspoň na chvílu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renat,mas pravdu,teplo bylo spise jen na slunicku,ale uz jsem i na terase sedavala,sice v bunde,ale bylo krasne.Neboj,jen rucky jsem mela trochu prochladle po foceni.Ano,zajimavy druh karafiatku je zivy,ale ladi s odstinem ruzi.Celkem tam zapadly.Ja se moc tesim na tve nejen zahradni tvoreni a doladovani na chalupe,az tam na jare zacnete opet jezdit.Myslim,ze zima uz nas dlouho nepotrapi.

      Vymazat
  11. Nádherné posezení a závidím sluníčko u nás nevykouklo :-( Ty pěnové fialkové růžičky mají krásnou barvičku,hned bych je brala jen živé:-)A ten svícen z Bellarose je opravdu překrásný!!!!!!!!!
    Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji Miso,posezeni je z Provance kolekce.Barvu zivych fialkovych ruzi jsem mela presne v jednom z nedavnych prispevku.A o svicnu uvaziji i v te druhe barvicce.
      Je opravdu jemny.

      Vymazat
  12. Katko, krásná jarní nálada ... u nás spousty sěhu pořád leží, je šedivo a mlhavo... tak si kytičkuji a jarním jen doma ... Pa Maru

    OdpovědětVymazat
  13. Krasne privolavas jaro ,na tvych fotkach to uz opravdu vypada jak na jare.Moc hezke,u nas v patek zacina podzim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,proste jsem nemohla uz odolat,jaro u nas uz opravdu nakouklo.No jo,je zajimave,jak vy to mate obracene.

      Vymazat
  14. Maru,dekuji,tak to u nas po snehu uz ani pamatky,ale dnes uz slunicko tedy moc nevykukuje.

    OdpovědětVymazat
  15. Kačenko,
    to je úplně romanticko -jarní hostina :-)
    Máš pravdu včera konečně vykouklo sluníčko, dnes je také , a roztál skoro všechen sníh .
    V kalendáři a ve vzduchu je už cítit jaro a hned je člověk tak nějak lépe naladěn!
    Tak ať těch pěkných dní je co nejvíce !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko,moc dekuji za mily komentar.Miluji krasne zahrady a zahradky a pekne posezeni k nim jasne patri.Dnes to nevypadalo,ale dopoledne opet krasne vykouklo slunicko a stale sviti.Ptaci zacinaji zpivat a nekde jsem cetla,ze to pak skutecne jaro zacina.Urcite uz bude jen krasne.

      Vymazat
  16. kačko, je to romantika...už jsi mě naladila, že bych si dala hned čajík venku...už aby to bylo:))Máš krásné květiny, je to radost si je prohlížet...měj se moc krásně:))))papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj,na zahrade to snad bez romantiky nejde.To u nas na jizni strane terasy by caj uz sel nekolikrate.Dekuji za pochvalu kyticek,maji nadherne barvy.

      Vymazat
  17. Ahoj Katuško, tak se konečně dostávám na tvůj blog a tady mě čeká taková nááádhera!!!!!!!!!!!!!!!! Tento příspěvek mi naprosto vzal dech a ještě jednou si ho musím projít v poklidu, protože v první chvíli mě pohltil totální adrenalin- víš jak to je, když tě něco tak moc osloví, že najednou nemyslíš jasně, zběsile, poletuješ očima a nemůžeš se nabažit? ;-D NÁDHERA!!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Ach, ty jsi mě totálně tímhle příspěvkem odrovnala, nemohu se ho nabažit!!!! Nejraději bych tam seděla spolu s tebou, popíjela růžový čajík a ochutnala domácí dobrotu! Vůně trávy a stromů...lehký vánek...a nádherné odstíny růží a mini karafiátů...SEN!

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Kačko, Váš blog mě totálně dostal, nááádherný fotky, úchvatný bydlení, prostě pecka, jsem unešená... Chlumec docela dobře znám, naši maji kousek chalupu a já jezdím do Chlumce do toho úžasnýho sekáče(tedy jestli tam ještě je, dlouho jsem tam nebyla:-)
    Krásně si plníte sen, přeji jen samé štěstí...
    Katka

    OdpovědětVymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.