čtvrtek 3. ledna 2013

Mala obmena



Kredenc,ktera se nachazi mezi kuchyni a jidelnou,vlastne je to takovy opticky delici prvek,myslim potrebovala uz trochu s pomalu koncicim obdobim Vanoc malou zmenu,nektere vetevky byly jiz trochu suche a nektere dekorace zas trosku okoukane a taky jsem mela pocit,ze je dobre vse trochu po zdobnych svatcich odlehcit.














Zmizel svicen ve hvezde a vaza s krystaly,ale zelene venecky ty necham snad celou zimu,moc se me libi









Opet ma oblibena neobvyklost,polstarek nemusi slouzit jen na gauci,ale pokud je misto tak i klidne jako dekorace jinde















Vse opet sladeno prevazne do bile,jen tu a tam kapicka barvicky pro osvezeni





Musim vam take jeste ukazat Elinky nove saticky od tatinka z cest,jsou kouzelne














Vyryvana srdicka svicky prinesl Jezisek od pribuznych pritele,jsou moc pekna





Patinovane zelinkave hrnky jsou ve sleve z Ma Maison a me se moc hodi k bilym ruzim






Udelala jsem si jednoduchy venec z masli z otrepane latky,ktere puvodne byly na vanocni vazbe







Fotky ruzi jsem dostala od kamaradky k narozkam jako doklad o tom,co me z darovane rostlinky vykvete za druh






Kostelik je tak uzasny,ze jsem si ho musela z parapetu premistit vice na uroven oci













Plechova karticka andilku,teprv nedavno jsem ji vyndala z krabice,na Vanoce nejak nebyla kam dat





A jeste jedna maslicka jen tak polozena na policce doladuje venec





Stara prekrasna maslenka po babicce ma sve cestne mistecko v kredenci,no a mrkejte na ty krasne zelene vetevky













Bile ruze,po tech barvach se me tak nejak styskalo,jsou krasne



























Detail ruzicky na skvostnych satickych krasne vynikne









































Budu se na Vas tesit priste,snad to bude drive nez tentokrate,doufam,ze vam Novy rok vysel dle predstav a i pocatek dalsich dni je v pohode.
                                                            Katka

24 komentářů:

  1. Ahoj Katuško, ty zelené věnečky určitě ještě nech, jsou opravdu překrásné! Kolem Ma Maison jsem šla zrovínka předevšírem, když měli bohužel zrovna zavřeno...no pro mou peněženu spíše dobře...Tu ceduličku s andělem mám stejnou (jak my dvě máme už zvykem ;-)- kupovala jsem loni na BR všechny tři druhy a loni i letos jsem taky pořád bojovala s tím, kam je umístit...nakonec to vyhrály ve vchodové chodbě, ale není to takové to, jak se na to podíváš a jsi na 10000% spokojená...no ale věřím, že jednou svoje místo vybojují :-) Přeji ti kráááásný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sandri,venecky mozna jeste prestriknu na bledemodro,az uschnou a na jare jim to bude sluset s tou nebeskou latkou.Do Ma Maison by jsem se take chtela jeste nekdy podivat,je tam uzasna atmosfera styloveho Provance obchudku,tu jinde nenajdes.Ja mam cedulku jen jednu,nejak jsem mela pocit,ze to staci,aby nebylo preandilkovano,ale tobe se hodi vsechny.

      Vymazat
  2. Katka, venčeky na bielom kredenci sú naozaj krásne. Rozsvietený kostolík priam volá, aby sme vstúpili. Krásne. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko,dekuji,pred lety jsem si vzala inspiraci v magazinu z Danska,i kdyz byly trochu jine.

      Vymazat
  3. Kačenko,nádhera...šatičky pro Elinku jsou kouzelné...s polštářkem jsi si poradila výborně...pěkně tam zapadá...i vše kolem je tak krásně naaranžováno a nafoceno...úplně jsem se tu zasnila...měj se moc a moc krásně a jak jsi strávila Nový rok ty?Papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko,dekuji,v satickach Eli hned dame vyfotit u fotografa,preci jen jsou ty fotky v atelieru jine nez doma.Ja jsem Novy rok stravila doma,pritel sel aktivne do prace,protoze tam je klid jako nikdy a tak jsem si uzivala deticky a uz si ani nepamatuji presne,co jsme podnikli.

      Vymazat
  4. A jak se říká změna je život....Také obměnuji dekorace a nejen v kuchyni,růžičky jsou nádherné!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano a kdyz neco konci,zas neco noveho zacina...Aranzma by jsem nejradeji obmenovala casteji nez po rocnim obdobi,ale nekdy se me to stale libi,tak proc to menit.

      Vymazat
  5. Katko moc se mi u Vás líbí.Máslenka po babičce je překrásná!Věnečky bych také nechala jsou krásné.Hezký pohodový den přeje Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verus,dekuji,jsem opravdu stastna,ze se ti u Nas libi.Maslenku me dala Martinova maminka po sve mamince.

      Vymazat
  6. Ach jaj tie zelenkavé šálky. Sú božské.Zdravím Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni,take jsem byla rada,ze jsem na ne narazila,chtela jsem totiz nejake vylozeni tenske nebo holcici kdyz prijdou kamaradky.

      Vymazat
  7. Káťo, tvá kredenc je nádherná v jakékoli výzdobě, už jsem ji obdivovala na dřívějších fotkách, teď je opět moc půvabná:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti dekuji,ano,kredenc je uplne idealni k ruznemu aranzovani,ale az zmizi ohradka v jidelne,tak na ni planuji dat patinovy pribornik a ruzne stylove,ale uzitecne vecicky na stolovani.

      Vymazat
  8. Ahojky Kačko, je to tak, kredenc nádherná, dekorace úžasné a vyrývaná srdíčka ty, ty nemají chybu. Příbuzní ví, jak na to. Bílé růžičky jsem si taky pořídila, škoda, že dlouho nevydrží. Máš to moc hezké, ahoj Margita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krasny vecer Margitko,dekuji ti vrele za pochvalu kredence a dekoraci.No nevim,zda ma svagr se svagrovou az takovy vkus,ale vi,ze pokud darek moc neladi do meho stylu,tak jsem s nim celkem nekompromisni.

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak me kupodivu tyto ruze uz drzi treti den,coz je na to,ze jsou temer nad topenim,vcelku uspech.

      Vymazat
  10. Katko, taková kredenc skýtá spoustu možností pro realizaci tvých nápadů, viď. Já mám v předsíni skleník, taky ho neustále měním, kamarádka mu říká nástěnka :o)
    Šatičky jsou překrásné!
    Pohodovou sobotu přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen,mas naprostou pravdu a je i prakticka na nadobi,ktere pouzivam temer kazdy den a odkladaci cast je prozatim temer jen na dekorace.
      Az Eli v satinkach nafotime,urcite dam do prispevku.
      Take preji krasny vikend.

      Vymazat
  11. Karka ten kredenc je presne moj štýl. Ak budú peniažky, tak na jar sa pustíme do stavby altánku a tam by som potrebovala takýto krásny kredenc. Musím povedať, že aj po vianočnom odzdobení to máš doma krásne útulné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renat,dekuji,muj styl take.No,musim rici,ze do altanku by byla trochu skoda,ale nac byt neskromni.A jinak po Vanocich se zas tesim na cistotu stylu,preci jen jsou svatky trochu zdobne.

      Vymazat
  12. Kredenc je nádherný! Ale zelené šálky sa mi tam nepáčia ani trochu, snáď mi to odpustíš :) Vankúšik by som tiež dala preč, ale je to čisto vec vkusu! Každopádne, máš až na zelené šálky všetko moc krásne! Vyrývané srdiečka sú milučké... Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji,je to ma vysnena.Musela jsem se usmat nad nazorem na hrnky,asi prvni takovy negativnejsi a jsem za nej rada,ale musim rici,ze jsem si znova projela nezavisle fotecky a nemohu si pomoci,jemna zelinkava barvicka s patinou se me moc hodi k neutralnim vlastne bilo zelenym ruzim a diky zelenym listkum i k veneckum z buxusu,myslim,ze v Ma Maison ani zadne nehodici se vecicky nemaji,ale mozna je to tim,ze fotecka zkresluje,nebo proste a jednoduse otazka vkusu.Polstarek se me libi,ze zas plni nenasilne jiny ucel,no a vidis,i v komenticich poznas,ze nekomu se deko libi a tobe treba ne a tak to ma byt.Je to v poradku.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.