úterý 2. října 2012

Poklad

 

Opet jsem tu a vsechny srdecne zdravim,
dnes jen na skok,ale nemohla jsem odolat nepredstavit vam ho.Chodim kolem nej denne snad vic jak 100x,sidli totiz uprostred nasi dlouhe chodby u dveri vedoucich do vstupni haly.O co ze se tedy jedna?No prec o nase rodinne stribro,prekrasny sici stroj po babicce,nebo take mozna po prababicce,musim zjistit presne.Ted kdyz jsem vam ho vkladala do prispevku,tak jsem se porad sama sebe ptala,jak je mozne,ze ti nasi predci vkladali i do beznych spotrebnich veci,no vlastne drive se tomu tak nerikalo, tolik umu a krasy.No jen se kouknete na dnesni sici stroje,jsou moderni,prakticke a ucelove,ale koho by napadlo je treba pekne ozdobit a to nemluvim o rucni vyzdobe.
Proste zijem v hekticke dobe a proto si cenim takovych kras,no reknete,vy by jste takovy poklad nekde nechali na pude realitce?







                          Uz samotny napis na krytu je prenadherny





       O vnitrku ani nemluve,slova jsou zbytecna,to vam je takova krasa





           Nad starym strojem nesmi chybet replika starych vypinacu





      Jemne svetloulince ruzove ruze kontrastuji s tmavym drevem stroje






               Stroj jakoby zaplaven okvetnimi listky romanticke ruze
 
 
Doufam,ze se vam dnesni predstaveni pokladu libilo a urcite jich postupne predstavim vice.Napiste me,jaky je vas nejvetsi rodinny poklad.
Budu se moc tesit na vase komentare.
Krasny podzimni den vam preje
Katka

19 komentářů:

  1. Katko v dobrém závidím rodinný klenot v podobě šicího stroje.Překrásný!
    Hezké odpoledne

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuji,pokud se na nej dostane,protoze toho mam k foceni opravdu hodne,tak ho nafotim treba jeste s podzimni nebo zimni dekoraci,je opravdu pekny a to byl v docela osklivem stavu.Tobe take hezky den,trosku se nam projasnuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Překrásný kousek! Na podobném jsem se jako dítko učila šít. Mamka na něm šije pořád, má schovanou i panenku s šatičkami - mým prvním šitým výtvorem, no já ale šáhla radši po elektronickém:-))
    Těším se na další kousky...
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko,dekuji za pochvalu.Moje druha babicka na nem take sila,kdyz jsem byla mala.Je me jasne,ze se na takovem kousku da sit,nasi predci to nevyrabeli jen na par let.Ja se tesim zas na tvou dalsi navstevu.

      Vymazat
  4. Je moc hezký,hlavně tedy ty růže-jsou překrásné!!!Já mám se singrovky toaletku:-)Hezký veečer!

    OdpovědětVymazat
  5. Kačenko,tak stroj je naprosto fantastický....já mám po prababičce taky šicí stroj,ale můj taťka se jej snažil opravit a od té doby nešije,tak,že jsem aspoň využila spodní část dala na ni novou desku a mám stolek na něm notebook.neboli moje pracovní místečko:-)))...odběhla jsem jen na skok ,dodělávám prasátka pro tebe...visačky už jsou:-)))...Měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ano,vsimla jsem si,ze hodne lidi ma stul od siciho stroje,ale bez stroje,tak nevim,co s nim udelali.Na prasatka se moc tesim,dam je svym nejblizsim lidem jako takovy maly predvanocni darecek pro stesti.A visacky budou kouzelne,planuji balit v prirodnim papiru.Tak nepracuj moc dlouho.Pa

    OdpovědětVymazat
  7. Ten je opravdu krasny ,ty jsi my pripomela ze moje maminka takovy podobny mela v CZ ale kde skoncil to nevim asi ve smeti.Ja jsem si ted koupila novou Singer ale uz jsem si rikala ze se budu muset podivat jestli bych nesehnala takovou krasnou starou,sice by to nebylo rodinne stribro ale delala by paradu.Problem tady je ze techhle veci tady neni moc k dostani ale podivam se na eBay.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,tolik krasy skoncilo nekde na smetisti,jeste,ze nevime co vsecko,bolelo by nas snad az z toho u srdce.Skoda,ze dnesni vyrobci nemysli trochu i na krasu veci a na nas,co nemusime modernu.Kdyztak ale u nas na aukru jsem par starch stroju videla,jeste,ze tak.Dekuji za tve verne navstevy.

      Vymazat
  8. Katko, fakt poklad, je dokonalý! Moje babička měla podobný, netuším, kde mu je konec...
    A náš poklad - jsou to asi jen maličkosti, připomínají lidi, chvíle, vůně babiččiny kuchyně nebo jejího prádelníku...
    Krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,take me ted na fotkach prijde snad jeste krasnejsi.To uz jsi bohuzel nekolikata,ktera mohla mit podobny doma,ale vetsinou se nevi,kde poklady zmizely.Tve poklady nejsou vubec malickosti,kdyby jsi jen vedela,jak ja si pri vuni dokazu vybavit chvile treba pred nekolika dlouhymi lety.Dekuji za krasny komentik.

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný! Taky máme jeden po babičce :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  11. Dekuji Bello,myslim,ze za casu nasich babicek mel takovy krasny stroj snad kazdy.

    OdpovědětVymazat
  12. Káťo, ty máš doma hotový poklad!! šicí stroj je prostě BOMBA:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ano,mam,jen jak ho vidim kazdy den,tak si to moc neuvedomuji,ale dekuji,ze jsi me to pripomela,takovych pokladu mam vic,budu predstavovat.Dekuji

      Vymazat
  13. Káťo, je nádherný! Náš největší poklad ve vybavení bytu je jednoznačně ručně vyřezávaný skleník, ve kterém mám v obýváku porcelán...je určitě sto let starý, s ručně vyřezávanými přízdobami a je naprosto dokonalý, strašně ráda na něj koukám:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Kati, to je naozaj parádny kúsok. Jednu Singerku mám aj ja na chalupe, ale tvoje je UNIKÁT. Opatruj ju ako (:-oko v hlave-:)
    Pá Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,dekuji,opravdu je dokonaly.A diky vam vsem si to uvedomuji jeste vice.Budu ji asi muset dat casem odborne zrestaurovat.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.