sobota 6. října 2012

Nepostradatelna kredenc

Hezky den vsem,
tak konecne si vam dovolim predstavit kousek,no spise kus nabytku,o kterem jsem vedela,ze u nas nemuze chybet stejne jako napr.vana na nozkach a to jiz davno pred stavbou domu.Samozrejme se jedna o vcelku klasickou,ale myslim,ze ne cesky klasickou kredenc.Je vyrabena opet na zakazku a opet dle me predstavy a spise se v ni odrazi Provance,rekla by jsem.Kredenc stoji mezi jidelnou a kuchyni,coz je velmi prakticke pri vyndavani ruznych hrnku a sklenicek,ale zrovinka tak na ni krasne vidim z propojene casto obyvacku a pro mne je to skutecne pekny pohled.Je to muj vysneny kousek,tak vam ho predstavim detailneji,ci spise jeho obsah a opet vas necham nahlednou i do suplicku.




Pro mne je kredenc s patinou naprosto skvostna,doplnky samozrejme obcas menim






                  Nyni lehce nadekorovana do podzimu,ale je i velmi ucelova







                Shabby srdicka jsou na uchytkach moc pekne,nemyslite?




 
 


Venec jsem nechala venku doschnout,puvodne byl samozrejme zeleny a jemne jsem jej prestrikla sprejem s bilou barvou,v zime bude dobilen




    Prenadherna misa je po pritelove babicce,mozna i prababicce,je dokonala



 
 


No odolaly by jste temto nadhernym lila bobulkam do vazy k podzimu???
 
 


  Kyticky s jemnymi ruzovofialkovymi kvitky jsem take nemohla nekoupit




          Mix starych sklenicek,opet po babicce,moc pekna je ta do modra




             Jiste vsichni znate,ani ja neodolavam krasnym kouskum od GG




          Darek od maminky z obchudku v nasem meste,s jemnou patinou





    Tuto sadu mam strasne dlouho,koupila jsem si ji ve meste kousek od nas
    pod ni klasicke sklenicky Ikea,stale se memoc hodi a i libi





Salky opet s jemnou patinou z Ma Maison,stejna kolekce jako masove a hluboke talire





                                               Opet Ma Maison











                                                Ted kuk do suplicku
 
 

                       Rozetky na podsalky nesmi chybet a stylove zapalky.





                Zapiskova kucharka me ihned zaujala a vintage karticka





Teto knize jsem nemohla odolat,mam ji takto pri ruce kdyz mam chvilku klidu pri posezeni v obyvaku





                     Retro kapesnicky jako mila pozornost od pritele



 Tak a tuhle krasnou kyticku se zahradnimi travinami venuji vamvsem,kterym se u me libi a rady se sem vracite,dekuji.
 
 
 
 
Doufam,ze se vam prohlidka libila a priste...hm..klidne si napiste,co by jste priste chtely videt.
Pa Katka
 

35 komentářů:

  1. Kačenko je moc krásná-včetně dekorací,já tedy kredenc do kuchyně chci zařadit také,jen ne dělanou,ale samozřejmě originál starou a doplňky ve stylu shabby,já GG a tak zas moc nemusím:-)Ale to je jen jiným vkusem-u tebe krásně zapadá!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji Miso,ja jsem zrovinka premyslela,zda se kredence vubec v shabba pouzivaji,nejak si to nevybavuji,kazdopadne ja by jsem treba take radeji starou,ale vyhoda noveho je,ze ti ji udela truhlar na miru velikou jak chces,i kdyz my nabytek meli rozvrzen jiz v projektu.Ja mam rada GG spise take jen na leto,dokonce jsem ho pred focenim chtela vyndat,je to vlastne jedina kytickova minisada co mam,ale konvici jsem treba jeste nepouzila.Vic se me libi takove strohe motivy,jako posledni dva hrnky,co jsem predstavovala.Me se libi kredenc vice v Provance,tak se tesim jednou,jakou budes mit ty.Myslela jsem na te.

      Vymazat
  2. Milá moja Katka, prehliadka sa mi viac než páčila! Máš očarujúci a útulný domov. Kredenc je úchvatný, tiež by sa mi páčilo taký vlastniť, ale zatiaľ sa utešujem tým, že ho nemám kam dať :) Dekorácie v ňom sú tiež prekrásne, najviac ma zaujala tá misa po babičke a ten džbán na mlieko, obe sú dokonalé. A ešte ten veniec je krásny... Máš to nádherné... Prajem krásny zvyšok víkendu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misko,jsem rada,ze se ti libi.A ano,mame domov opravdu krasny,doufam,ze to nezni namyslene.My take bojovali s mistem,protoze kredenc je hodne velka,ale nakonec to pritel vymyslel.Misu po babicce miluji,take proto,ze ji stale vyuzivam pri navstevach.Venec se me take libil,puvodne byl na jare krasne zeleny a nyni jsem ho udelala do podzimu.Sedi mu to tam.Tobe take krasnou nedeli,i kdyz po probuzeni jsem se zhrozila nad destivym dnem.

      Vymazat
  3. Káti, kredenc je naprosto dokonalá, pro takové krásné kousky mám velkou slabost...Máš ji nádherně "vyplněnou" super kousky. Krásnou neděli, i když u nás pěkně upršená, ale zase na druhou stranu, u nás už nepršelo ani nepamatuji, třeba už poroustou i u nás ty houby....
    Pa pa Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanko,jsem moc rada,ze si prisla na jukandu,vsak vis,me se libi moc tva kuchyn a urcite to mas doma celkove v mem vkusu.Vyplneni kredence asi trosku obmenim na vice podzimni,ale libi se me,ze mam mix noveho ve starsim stylu a neco po prababicce.U nas od rana take lije a vypada to snad na cely den,me by to zas take nevadilo,jen deti nemuzou ven,tak je to s dvojcatkama pak trochu dlouhe.Mej se a tesim se na dalsi navstevu.

      Vymazat
  4. Katko, to je nádherná kredenc! Dokonalá práce! A máš v ní teda poklady. Tác nemá chybu! Hezkou neděli! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adrianko,dekuji za pochvalu,mela jsem o ni presnou predstavu.A myslim,ze skloubeni starych a novych kousku je fajn.A ano,tac je taky muj oblibeny.Take preji krasny zb.vikendu.

      Vymazat
  5. Katka ďalší úžasný kútik tvojho bývaníčka, je u teba krásne a teším sa na ďalšie fotečky tvojho bývania. Inšpirovala si ma tým venčekom, v zime na bielo bude úžasný, asi si skúsim tiež taký zmajstrovať. Čo používaš na viazanie nejaký tenší drôtik či špagátik? Ani neviem čo by som chcela skôr vidieť :) určite kuchyňu, jedáleň, obyvačku, záhradu no asi proste všetko :)))Viem, že pre deti je to nič moc keď prší, ale ja mám rada aj takéto počasie. Všetci sme pekne spolu doma a pohodičkujeme pod dekou pri Bambulke :) Pekný zvyšok víkendu Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanka,to me nesmirne tesi,ze se ti u mne libi a ze se rada vracis.Ja miluji jednoduche prirodni veci,takze az venecek dostrikam,tak ho asi necham bez niceho jen tak,nebo tavnou pistolkou pridelam nejakou malou prirodni dekoraci.Na vazani mam ne uplne tenky dratek,v zelene barve,ale je velmi prizpusobivy a dobre se s nim pracuje.Neboj,postupne budu odkryvat vse,priste mozna bude kousek kuchyne,nebo cely jidelni stul s povlacky na sedacich od Klarky.Ja dest take jinak miluji,hrozne se me libi,jak vidim prez prosklenou stenu na dest na jezeru.Nase deti jsou ale jeste male,tak se jim zabava musi stridat.Take preji pohodovou nedeli.

      Vymazat
  6. Katko, kredenc, to je úžasný kus nábytku! Praktická a zároveň tolik možnosti k dekoracím... Ta tvoje je opravdu nádherná! Moc se mi líbí ten bílý tác po babičce.
    Hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen,jsem rada,ze se ti libi.Ano,neni to jen na okrasu,temer vsechny sklenicky a salky denodenne pouzivam krom tech jednotlivych po babicce.Tac je asi favorit,dekuji moc za mily komentar.

      Vymazat
  7. Nádherný příspěvek. Líbí se mi, jak všechno obměňuješ dle ročního období:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie,jsem moc rada,ze se ti prispevek tak libi,neumim si predstavit mit cely rok stejne doplnky a dekorace,po kazdem rocnim obdobi se klepu na zmenu.

      Vymazat
  8. Katko, to je nádhera a tolik pokladů k tomu. Máš krásné a útulné bydlení. Těším se na další fotky Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rija,ano jsou to doslova poklady.Dekuji moc za pochvalu bydleni,utulnost miluji.I ja se tesim na dalsi tvou navstevu a myslim,ze nezklamu.

      Vymazat
  9. Kačenko,tak tuhle kredenc ti opravdu závidím,taky po takové toužím je to takový sen,který by se někdy mohl splnit...jen mít nějaké to místo:-)))...jo a podařilo se mi pro tebe sehnat tu fialkovou bavlněnou látečku,tak hned zítra se vrhám na volánkový povláček:-)))...Přeji ti krásný nedělní večer papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko,sny jsou od toho,aby se plnily,ja puvodne take nevedela kam s ni,ale pak to klaplo.Tak to je super s tou latkou,uz se moooc tesim na mailik s fotkou a jeste vice na balicek.Tobe take pohodovy vecer.

      Vymazat
  10. Waw to je nádhera ... a kolik krásných pokladů ... Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni,jsem stastna,ze ti kredenc prijde nadherna,pak ma muj blo smysl.Poklady se nastradaly tak nejak plynule.Dekuji moc za navstevu.

      Vymazat
  11. Kredenc je naprosto perfektní a ten porcelán neodolatelný ....nádhera !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji,doufala jsem,ze nadchne,porcelan ala Provance miluji,asi neco dokoupim,

      Vymazat
  12. Kredenc je pre nás potrebný kus nábytku. Zmestí sa tam veľa vecí a ešte to vyzerá úžasne. Tak ako ten Tvoj. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,krasna kredenc je vice nez ucelova,takovy meznik mezi kuchynkou a jidelnou.Idealni na pribornik,latkove a papirove ubrousky,ci sklo a talire.Chci moc videt ten tvuj Andrea.

      Vymazat
    2. Katka, kredenc nájdeš v mojom archíve v príspevku z 23.12.2011. Dekorácie tam samozrejme priebežne mením, ale základ zostáva. Andrea

      Vymazat
    3. Super,hned jdu mrknout,jsem moc zvedava.

      Vymazat
  13. Káťo, úžasná kredenc, porcelán, sklo...vše moc nádherné, mám slabost pro takový kousky nábytku, ale to ty víš!!!Chválím!!!Romana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romco,dekuji za pochvalu,je to muj vysneny kousek,bez nej by to nebylo ono.Byla to pro mne jasna vec.

      Vymazat
  14. Moc hazky kredenec a vsechno ostatni ale dnes jsou pro me nejkrasnejsi tve kvetiny a ta jejich barva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji,jsem rada,ze nekdo dokaze kvetiny ocenit tak jako ja,neumim si totiz predstavit dekorace bez zivych kvetin a tyto fialove bobulky a jemne romanticke kvizky me naprosto nadchnuly.Nemusi byt stale jen klasika ruze,rada si koupim a pridam do nich treba okrasne traviny ze zahrady.

      Vymazat
  15. Kati,pre takéto kúsky mám veľkú slabosť je krásna a tie poklady čo skrýva och-och... božská krása.
    Pá Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,jsem moc rada,ze jsi mne opet navstivila.A take jsem rada,ze se ti prispevek libi.Ja se zas vzdy kocham u tebe.
      Katka

      Vymazat
  16. NÁÁÁÁDHERA KATKO!!! Článek si určitě projdu ještě jednou, protože je tam tolik co obdivovat...každý kousek je krásný, celkově vše působí harmonicky a navíc jsem obrovská milovnice příborníků, ačkoliv sama ještě nevlastním...Tvůj je dokonalý :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Je,to jsem nadsena,ze se ti kredenc tak libi.No,je to spise ta velka kredenc,tak se tam toho dosti vejde.Ale je fakt,ze ja pribory v suplickach nemam,protoze mam na lince krasny patinovany pribornik.Dekuji

    OdpovědětVymazat
  18. mooooc krásna kredenc,prostě krasné a dokonalé,závidím ;-)

    OdpovědětVymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.