úterý 16. října 2012

Italia,Italiaaaaaaa



Pohodovy vecer preji vsem,
nedivte se prosim nadpisu,ale nemohla jsem odolat a kdyz jsem vam chtela predstavit naservirovanou tomatovou polevku s testovinami,hned jsem si vzpomela,jak moji dva spuntove ani ne ve dvou letech zpivaji italskou hymnu,kterou se naucili od sveho trileteho bratranka.No fakt sranda,kdyby jste je slyseli,mluvit to jeste poradne neumi,ale hlavne ze zpivaji italskou hymnu.Kazdopadne mozna nekomu tahle polivcicka pripomene spise ceske detsvi doma ci ve skole,ale verte,ze takovouhle polivcicku s bylinkami a hlavne bazalkou,tu by jste si urcite pridali.Je fajn jako lehky obidek pro zasyceni s vetsi varkou testovin a opecenou bagetkou,ci jeste lehci vecere bez bagetky,ale muj pritel by si ji dal klido k snidani,miluje teple polevkove rana.Pokud by mel nekdo zajem o recept,pisnete do komentiku.Jinak preji dobrou chut a nezapomente,pekne si prostrete pro radost.



      Dnes jsem volila prevazne jednoduche kremove barvy doplnku a nadobi




      Prekrasne latkove prostirky barva slonova kost Ma Maison,mam je i bile




      Stylova hodici se patinova cedule do kuchyne,zatim je oprena na policce




                  Talirek jste jiz mohli shlednout,tento je desertni opet Ma Maison




     Krasna a skoro zadarmo,polevkove misticky jako tip od Andrejky z Kik




           Sklenicky na vino se me moc libi i na vodu,Provance kolekce Tchibo



Detail lzice,sadu priboru jsem vam jiz v prispevku take priblizila,opet francouzsky obchudek Ma Maison




Slanku s peprenkou me dovezl pritel az z Italie z obchudku,kde meli me oblibene zbozi



                                 Bandaska Manufaktura,ma prijemnou kremovou barvu




Misky s hlavami lva jsou uuuuzasne,nikde jsem podobne nemohla sehnat

































No a jeste jsem nedavno dostala od me mile tety,ktera u nas byla na navsteve moc mily darek,vresiky v truhlicku krasne darkove zabelene v celofanu,tak jsem se musela s vami podelit.










Kosicek ke konci podzimu asi prestriknu na mou oblibenou bilou barvu







 
 
 
 
Dekuji za vas cas a doufam,ze se vam prispevek alespon trosku libil,priste predstavim kousek obyvacku a pak jeste trochu venkovniho podzimu u nas.
Hezky vecer a dobrou
Katka

14 komentářů:

  1. Jemňounké,nádherně sladěné a především krásné!!!Moc se mi líbí,jak si z normálního jídla si dokážeš udělat krásnou chvilku!!!Hezký večer Kačenko!

    OdpovědětVymazat
  2. Ano,toto me vice vyjadruje,mam rada jednoduchost,ale ne zas strohost.A mozna je to taky tim,ze ta normalni jednoducha jidla jsou taky ta nejlepsi.

    OdpovědětVymazat
  3. Paradajkovú polievku zbožňujeme, ale budem rada za Tvoj recept ako ju robíš ty. No a za misky vďačíme Renatke (Crafto mania). Myslím, že v tomto je blogovanie úžasné, keď si môžeme poradiť. Výbavička, ktorú vlastníš na stolovanie je nádherná. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takze Andrejko,ja ji mam tedy z cerstvych rajcat,ktere povarim s cibulkou a pro deti je fajn i trochu mrkve,pak vse propasiruji,muzes pridat trochu vyvaru z masicka a dochutis oreganem a bazalkou,s tou opatrne a samozrejme dosolis dle chuti a opet pro deti muzes pridat kapku smetany.Kolik mnozstvi surovin pouzijes samozrejme je podle toho,kolik polevky chces varit a pokud nemas cerstva rajcatka,muzes pouzit i z konzervy,ty jsou nekdy lepsi,protoze jsou trhana cersva a zrala jo a samozrejme nezapomen na cukr,podle zralosti a sladkosti rajcatek.

      Vymazat
  4. Katko, takhle krásně prostřeno a sladěno musí chutnat každé jídlo! A tomatová polévka zvlášť, mimochodem u nás jedna z nejoblíbenějších. Hezký den! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri dekuju a prijetom je to tak proste a rychle,takto si prostrit.Ja rajcatovou polivku drive nemusela,ale to byl asi prave ten klasicky cesky recept ze skolnich jidelen.Tato chutna spise jak omacka do spaget,proste takova italska.Preji ti take krasny den,je nadherne slunecno.

      Vymazat
  5. Ahoj Kačko, polévku bych si teď dala úplně s chutí, miluju rajskou! u nás ji jím sice jen já, ale to mi neva, máš krásně prostřeno:)Pěkný den Romča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozna kdyz zkusis jiny recept,tak bude chutnat vsem,mam zkusenost,ze pritel spoustu jidel nejedl,ale kdyz se uvari trochu jinak,tak je nejen basti,ale i mu chutnaji.Mej se.

      Vymazat
  6. Katko, tomatovou tedy taky můžeme kdykoliv, mňam! Krásně naservírovaná! A je lepší italská hymna, než internacionála, kterou moje děti naučily trošičku škodolibé kamarádky :o) Veselo musí být!
    Ten vřes je parádní!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja Helenko tomatovou ani moc nechtela ochutnat,ale kdyz jsem ochutnala tento recept,tak jsem okamzite zmenila nazor.S tou internacionalou jsem se musela zasmat,s detma je fakt sranda.Vres je krasny,ale uz ho mam nejak hodne,tak se uz tesim na zimni vyzdobu.Tobe take preji vecerni pohodicku.

      Vymazat
  7. Katka, to je krása :) Pri takomto prestieraní musí chutiť ešte lepšie! Ja už ani neviem ako takáto polievočka môže chutiť, na rajčiny mám alergiu, takže sa im vyhýbam. Veľmi sa mi páči aj soľnička s koreničkou, je to krásna "dvojka". Podobné som si predstavovala do svojej kuchyne, ale v našich e-shopoch ma nezaujalo nič :( Látkové prestieranie je tiež geniálne... Darček od tety takisto musel potešiť, je prekrásny! Prajem pekný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misko,dekuji.Prostirani je velmi jednoduche a rychle.Ohledne alergie,to je tedy nemile,ze nemuzes tak uzasnou zeleninu jako jsou rajcata,obvzvlaste omacky a italska jidla jsou super,ale me take po nekterych z obchodu pali v puse,ale z domacich ne.Pritel me udelal se slankami radost,uz vi,cim me potesi,jeste me privezl krasny patinovany ramecek.V obchudku v minulem prispevku maji take pekne dochucovadla.Prostirky z obchodu v Provance stylu jsou ve skutecnosti jeste hezci.Pa

      Vymazat
  8. Katko krásně nafoceno,nádherně prostřno!
    U mě na blogu máš překvapení:-)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verko dekuju,je to vzdy takova impulsivni rychlovka,presne vim,co se bude fotit.Tobe take krasny patek a cely vikend,jdu honem juknout k tobe.

      Vymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.