pátek 12. října 2012

Cennosti po babicce


Krasne,lec trochu zamracene odpoledne me mile,
opet,jak jsem slibila,prinasim clanek s foteckami pokladu po babicce a mozna i prababicce,to jiz bohuzel nevim.Je fakt,ze se jedna spise o takove male hraboseni na pude babicky pritele,protoze ta moje byla vylozene a do pismene mestska babi s bydlenickem v byte,tudiz poklady od ni jsou spise typu sperku,bot a kabelek,ale to si nechame nekdy na priste.Dnesni prispevek je o klasicky venkovskych zalezitostech,jak uvidite.Dodnes me mrzi,ze jsem pred prodejem stavenicka neprolezla stodolu jeste vice a z kuchyne si na pamatku neodnesla jeste vice veci,nez je novy majitel asi vyhodil.No nic,ale jsem vdecna i za toto,je to jen cast ulovku,tak se priste mate na co jeste alespon tesit.









Ctyri prenadherne karafky nejsou vazicky,jak by se mohlo zdat,ale lahvicky na dochucovadla,u kterych jiz byla kovova vicka korozi znicena,tak je s radosti vyuziju jako mensi vazicky,presne takove jsem dlouho shanela.









Prenadherny mlynek s rokokovym motivem byl v horsim stavu,ale my jsme jej vycistili a dali tak nejak do kupy,prijde urcite pridelat na zed.









Kameninova miniforma na babovicku je uzasna svou velikosti,kdovi,zda by se v ni dala upect minibabovka.




           Hrnecku s prenadhernyma ruzickama mam jako zazrakem celou sadu




Vetsi mlecenka me uzasne slouzi pri navstevach,kdy potrebuji ke kavickam vice mnozstvi mleka a motiv drobnych kvitku je moc pekny.




Klasika,sadlenka,nebo jak se nadobe rikalo je fajn jako vaza na lucni kviti,nebo nadoba do spize na mlsky.




                       Nemuzu odolat,tak jeste jednou motiv,babicka mela i hrnecky




Vyjimecne krasny sperk s tyrkysovymi kaminky,od zminene moji babicky







Tac je novy,ale moc me ladi s lahvickami a ruzemi,koupeno u nas ve meste























 
 

Dokonale vanilkove salky,skoda,ze jich nemam vic jsou presne muj styl
 
 
No a dnes me navstivila opet kamaradka se svymi domacimi zdravymi susenkami a mela je tak krasne zabalene s novymi vysackami a ulozene v uzasnem stylovem kosi,ze jsem nemohla odolat a musela jsem je pro vas nafotit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tak a to je opravdu vse,deticki uz se vzbudili,nastesti si spolu jiz krasne vyhraji,tak jdeme neco papat a vam preji krasny vikend a uzivejte prochazek v parku treba a pak pekne dobrou kavicku nebo cajicek a vubec...proste delejte co je vam mile.
Priste jsem tu s malym prekvapkem,takovou minireportazi o jednom mem oblibenem mistecku,tak vas treba budu inspirovat.
Katka

21 komentářů:

  1. Sú to naozaj krásne kúsky, ktoré iste využiješ a o to väčšiu cenu majú, keď ich môžeme neustále brať do rúk a spomínať. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,sice vseho s mirou,nechci mit cely dum veci po babicce,ale par peknych kousku mit je fajn,hlavne ty smetanove hrnecky.Dekuji Andrej za navstevu a preji krasny vikend.

      Vymazat
  2. To jsou přímo poklady. Jen ty sušenky bych dřív snědla než to stačila nafotit:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je,to jsem rada,ze se ti libi.Se susenkama me povidej,laduji se s nima ke kaficku a porad si rikam,jsou zdrave,jsou zdrave,jsou zdrave,hi,hi.

      Vymazat
  3. Nádherné kousky!Sušenky určitě výborně chutnají a právě ted s kávou nebo čajem by byli skvělé:-)
    Hezký víkend:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verus,dekuji.Ano,susenky jsou poctive bez jakychkoliv barviv a podobnych hlouposti.Preji ti krasne odpoledne.

      Vymazat
  4. Kačenko,krásné poklady...nejvíce se mi líbí ten tác...a ty sušenky musí chutnat báječně...měj se krásně papa K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko,moc dekuji,tac mam z kvetinoveho obchudku,kde pani majitelka prodava i ruzne dekoracni a ucelove veci v nasem stylu.Uz me prisel tvuj balik tak musim honem na postu,jestli nekdo pohlida.

      Vymazat
  5. Krásne vecičky, ako som už hovorila, najkrajšie poklady sú vždy od babičky :) Najviac sa mi páči "sadlenka" a fľaštičky, máš naozaj geniálne poklady :) Sušienky tiež vyzerajú veľmi chutne, aj ja si najradšej vyberám také tie (ako ja hovorím) bez bordelu :) Veľmi rada mám krekry s cesnakom a (asi?) tekvicovými semiačkami, majú ich v DM drogérií, chutia skvele a takisto sušienky - natural alebo kakaové. To sú skutočné dobroty :) Ale zase nedám dopustiť ani na takú karamelovú Milku :) Prajem krásny večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaellko,ano,nekdy by jsem se chtela podivat v case na chvilku zpet k masim predkum.Meli tak krasne veci.Na susenkach se me libi i mala trvanlivost,to svedci o jejich kvalite.Jinak si zadne nekupuji,jen detem piskotky.Ale mas pravdu,zrovna vcera jsem detem koupila Milka susenky s hvezdickou z cokoladky a pulku jsem jim zbastila,hi,hi.Dobrou noc.

      Vymazat
  6. Kačí krása-takové poklady jsou stejně nejkrásnější!!!!Mě pořád dostávají ty tvé růže-krása:-)!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaelko,diky a to je jen cast mych pokladku.Ruze me take neprestavji udivovat,jak me stale kvetou nove a nove poupata,ty snad budou i v listopadu.

      Vymazat
  7. Káti, krásné úlovky po babičkách! Máš to opět nádherně nafocené a tak se tu kochám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petrus,jsem rada,ze se vecicky libi.Snazim se to vzdy nafotit,aby kousky vynikly a kyticka k tomu vetsinou patri.

      Vymazat
  8. Ahoj Kačko, nádherné věcičky, jeden kousek je hezčí naž druhý, není co dodat...k tomu růže:)krása!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romco,no vidis,jsou to veci tenkrate asi bezne a jak se ted libi.Ruze se me stale na zahrade proste nabizeji a dokud pokvetou,neda se ododlat.Dekuji

      Vymazat
  9. Káťo, máš krásné poklady. Hned mě zaujala kvítková mléčenka ... mamka někde vylovila džbánek s úplně stejným motivem ... už je nachystaný k odvozu na chalupu. pro mě totiž jsou takovéto věci spojené s babičkou a chalupou.
    Měj krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verus,dekuji za pochvalu.Myslim,ze bud mlecenku nebo jiny kousek jsem take videla se stejnym motivem na auktu,asi se bezneji prodavaly.Take by jsem je dala vsechny na chaloupku,kterou jsme si s bytem chteli poridit,ale s koupi pozemku vse padlo,nyni nam vsechno vynahradi nas krasny velky dum.Preji nadhernou sobotu,je krasne slunecno a ma byt tak cely den.

      Vymazat
  10. Poklady jsou nádherné...jsem unešená z těch vanilkových šálků- to je top! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mame stejny vkus,miluji romanticke,ale pritom jednoduche veci.

      Vymazat
  11. hrozně se mi líbí takový "starodávný" doplňky :)

    OdpovědětVymazat

Dekuji vsem za vas cenny cas a tesim se na dalsi komentare a pripominky.